APG doet tweede investering in Aziatische datacenters

Gepubliceerd op: 19 april 2021

APG heeft een belang van 20 procent genomen in OneAsia, een platform uit Hong Kong dat datacenters beheert. Het bedrijf staat op het punt zijn activiteiten uit te rollen naar Japan, Korea en Thailand.

 

De resterende 80 procent van OneAsia is in handen van het datacenter en IT-infrastructuurplatform Legan, dat eveneens gevestigd is in Hongkong.

“Zowel zakelijk als privé neemt ons datagebruik alleen maar toe. Daarom zien we deze belegging als een waardevolle toevoeging aan onze portefeuille,” zegt Graeme Torre, hoofd onroerend goed bij APG Asset Management Azië. “De veranderingen in deze sector volgen elkaar in hoog tempo op. We vinden het belangrijk om samen te werken met partners die hierbij voorop lopen, zowel qua ontwikkeling en innovatie als qua duurzaamheid. Dat maakt OneAsia tot een logische partner.”

OneAsia is vooruitstrevend in het aanpassen van hun bedrijfsvoering aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van groene technologie en standaarden. Het concern zet in zijn datacenters bijvoorbeeld geavanceerde waterkoelsystemen in, die het energieverbruik aanzienlijk helpen verminderen.

 

Tweede investering

De investering in OneAsia is APG’s tweede investering in Aziatische datacenters. Eerder nam APG een belang van 10,43 procent in Chindata, een leverancier van datacenteroplossingen. Deze transactie maakte van APG de op een na grootste aandeelhouder van het in China gevestigde bedrijf.