APG benoemt Marloes Sengers tot directeur Human Resources

Gepubliceerd op: 27 maart 2018

Marloes Sengers (36) is door de raad van bestuur van APG per 1 april 2018 benoemd tot directeur Human Resources. In deze functie is zij verantwoordelijk voor het HR-beleid van heel APG en vervult ze een cruciale rol in het huidige veranderproces van pensioenuitvoerder APG.

 

APG heeft in 2017 een nieuwe missie en visie gepresenteerd en doorvertaald in een groepsbrede strategie. De ambitie van APG is dat (pensioen)fondsen en deelnemers in 2025 vanzelfsprekend naar APG gaan voor grip op hun financiële toekomst. Om deze ambitie te realiseren, is APG volop in ontwikkeling.

 

De motor van de verandering zijn de eigen medewerkers en om die reden kiest de raad van bestuur voor een HR-directeur die de eigen organisatie goed kent en een succesvolle bijdrage levert aan het veranderprogramma. Zo is Marloes Sengers de drijvende kracht achter The Making of You, het programma waarmee APG de kwaliteit van haar dienstverlening verbetert door de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers te stimuleren. The Making of You is één van de resultaten  van de constructieve cao onderhandelingen die werden gevoerd en afgerond in 2017 en die vanuit APG onder leiding stonden van Marloes.

 

Bestuursvoorzitter Gerard van Olphen: “We willen APG in de komende jaren nog wendbaarder maken om zo onze pensioenfondsen en hun deelnemers optimaal te kunnen bedienen. De rol van de HR-directeur is hierbij van groot belang en ik ben dan ook bijzonder verheugd, dat wij Marloes Sengers in deze cruciale positie kunnen benoemen. Ook ben ik trots dat we met eigen talent dit soort topposities kunnen vervullen. Marloes heeft al een belangrijke bijdrage aan ons veranderproces geleverd en ik zie uit naar de voortzetting van onze samenwerking met haar in deze nieuwe rol.”

 

Marloes Sengers, momenteel Manager Human Resources, werkt sinds 2014 voor APG. Voor haar komst naar APG werkte zij onder meer bij Delta Lloyd. Zij studeerde Fiscaal Recht en Psychologie aan de Universiteit van Utrecht.