Annette Mosman nieuwe CFRO van APG

Gepubliceerd op: 23 oktober 2017

APG maakt vandaag bekend dat Annette Mosman na afronding van de transactie van Generali Nederland wordt benoemd tot de nieuwe Chief Finance and Risk Officer (CFRO) in de raad van bestuur van APG Groep (APG). Zij is sinds 2011 lid van de raad van bestuur van Generali Nederland, vanaf 2015 in de functie van CEO. Zij volgt Angelien Kemna op, die vanaf 2014 CFRO van APG Group was. Haar tweede benoemingstermijn liep af op 1 november 2017. De aanstelling van Annette Mosman is goedgekeurd door de toezichthouder.

 

Annette Mosman (1967) heeft ruime bestuurservaring in de financiële sector. Sinds 2011 maakte zij deel uit van de raad van bestuur van verzekeraar Generali Nederland; eerst als CFRO, sinds 2015 als CEO. Van 2006 tot 2009 was zij verantwoordelijk, als associate partner bij KPMG Advisory, voor de CFO advisory services aan grote banken en verzekeraars. Tussen 1997 en 2006 adviseerde zij vanuit KPMG Consulting (later Atos Consulting) bedrijven in de financiële sector over het inrichten van een efficiënte en effectieve finance functie. Van 1992 tot 1997 controleerde Annette als auditor bij KPMG Accountants grote Nederlandse bedrijven in verschillende industrieën. Annette is bestuurslid en penningmeester van NOC*NSF, lid van de raad van toezicht op het Jeroen Bosch Ziekenhuis en lid van de raad van toezicht van KWF Kankerbestrijding. Ze is getrouwd en heeft drie kinderen.

 

De raad van bestuur van APG Groep wordt na de start van Annette Mosman gevorms door Gerard van Olpen (voorzitter), Annette Mosman (Chief Finance and Risk Officer), Ronald Wuijster (waarnemend Voorzitter Asset Management) en Wim Henk Steenpoorte (Voorzitter Fondsenbedrijf).

 

Gerard van Olphen, voorzitter van de raad van bestuur van APG Groep: 'We zijn zeer verheugd met de aanstelling van Annette Mosman. Haar grote deskundigheid en ervaring op zowel financieel als risk management gebied zullen van grote waarde zijn voor APG. Ik heb met Angelien de afgelopen periode meer dan plezierig samengewerkt. Ik heb haar niet alleen als een professionele bestuurder, maar ook als een fijne collega leren kennen. Ik dank haar voor haar ondersteuning het afgelopen jaar.”

 

Bart Le Blanc, voorzitter van de raad van commissarissen van APG Groep: 'APG en de Raad van Commissarissen zijn Angelien veel dank verschuldigd. Zij heeft als CEO van Asset Management een grote bijdrage geleverd aan de verdere professionalisering van de organisatie van APG’s vermogensbeheer en aan het beleggingsbeleid in lijn met de lange termijn doelstellingen van onze pensioenfonds-klanten. Als CFRO heeft zij in de afgelopen jaren de Finance & Risk functie van APG Groep verder ontwikkeld en toekomstvast gemaakt. De raad van commissarissen is ook veel dank verschuldigd voor haar bereidheid en leiderschap gedurende de periode dat zij het voorzitterschap van de raad van bestuur tijdelijk heeft waargenomen in begin 2016.  Wij zijn enthousiast met de komst van Annette en wensen haar veel succes in haar nieuwe rol.”