Maarten Blacquière

Waarom werk je bij APG?

“Omdat APG een organisatie is die écht een maatschappelijk belang dient en dat vind ik erg belangrijk in mijn werk. Bij APG kan ik namelijk bijdragen aan een goed pensioen in een leefbare wereld, zoals we dat bij APG vaak zeggen. Een goed pensioen is een groot goed en zeker niet vanzelfsprekend als je kijkt naar het buitenland. En omdat we duurzaamheid zo nadrukkelijk laten meewegen in het beleggingsbeleid dragen we met onze beleggingen direct bij aan een betere wereld.

 

Een andere reden is dat ik uitgedaagd wil worden, wil blijven leren en mijzelf ontwikkelen. En die uitdaging heb ik bij APG gevonden. Nederland staat namelijk voor een enorme hervorming van het pensioenstelsel. Spannend maar ook super leuk! In mijn werk als CFRO kan ik APG helpen bij die transitie, want de bestaande processen moeten we op orde houden terwijl we beheerst overstappen naar het nieuwe pensioenstelsel. De winkel blijft immers open tijdens de verbouwing. En als eindverantwoordelijke voor ICT, waar een sleutelrol voor is weggelegd in deze verandering, hebben we gezien de krapte op de arbeidsmarkt nog een extra uitdaging te pakken. Er is dus genoeg te doen!”

 

Als jij over je werk bij APG vertelt en mensen maar één ding onthouden, wat moet dat dan zijn?

“Dat hoe we pensioen in Nederland georganiseerd hebben, flink gaat veranderen. We zijn bezig met de grootste verandering ooit. Daar komt veel bij kijken, maar gelukkig loopt APG als grootste pensioenuitvoerder hierin voorop en hebben we alle ingrediënten in huis om deze klus te klaren.“

 

Vertel iets verrassends over jezelf.

“Toen mijn dochter in Parijs studeerde heb ik samen met mijn gezin de Semi de Paris gelopen, de halve marathon dus. Een prachtige ervaring! Buiten zijn en lekker bewegen, dat vind ik erg fijn… Wandelen, fietsen en dus ook hardlopen!”