Gerard van Olphen herbenoemd tot bestuursvoorzitter APG Groep

Gerard van Olphen herbenoemd tot bestuursvoorzitter APG Groep

Gepubliceerd op: 17 februari 2020

Gerard van Olphen (1962) is door de raad van commissarissen van APG Groep per 9 maart 2020 herbenoemd tot bestuursvoorzitter van APG. De benoeming geldt opnieuw voor een periode van vier jaar. De aandeelhouders van APG Groep hebben ingestemd met deze benoeming en de ondernemingsraad heeft positief geadviseerd.

 

Gerard van Olphen startte in maart 2016 als bestuursvoorzitter bij APG. In de afgelopen vier jaar heeft hij leiding gegeven aan de beweging van APG om de pensioenwaarde van de deelnemers van de pensioenfondsen waarvoor APG werkt te maximaliseren. De effectiviteit en efficiency van de organisatie zijn verder vergroot en de kosten per deelnemer zijn jaar op jaar gedaald. Er staat een solide beleggingsorganisatie die het ingelegde pensioengeld op duurzame en verantwoorde wijze en met goede rendementen belegt. De uitvoering van de pensioenadministratie is robuust en verder versterkt. Niet-kernactiviteiten als Inadmin en Loyalis zijn verkocht.

 

Pieter Jongstra, voorzitter raad van commissarissen APG: “Ik ben bijzonder verheugd dat Gerard beschikbaar is voor een tweede termijn. Hij heeft in de afgelopen vier jaar op succesvolle wijze leiding gegeven aan de beweging die APG moest maken. Fijn dat we met hem kunnen doorbouwen aan een verder herstel van vertrouwen van de samenleving in de pensioensector. Vanuit de raad van commissarissen kijken wij uit naar de voortzetting van de samenwerking met hem.”